انواع ترمینال در صنعت

انواع ترمینال در صنعت

ترمینال برق صنعتی یکی از عناصر الکتریکی پرمصرف و پرکاربرد صنعت برق است و نقش مهمی در سیستم‌ های الکتریکی و اتوماسیون صنعتی ایفا می‌کند. وظیفه اصلی ترمینال، اتصال دو یا چند سیم به یکدیگر است. آشنایی با انواع مختلف ترمینال در صنعت، به شما کمک می‌کند تا بتوانید مناسب‌ترین مدل را برحسب نیاز خود انتخاب کنید. در این مقاله از تهران رعد، به بررسی انواع ترمینال رعد در صنعت می‌پردازیم و ویژگی‌، کاربرد و مزیت هریک را بیان می‌کنیم.

ترمینال برق چیست؟

ترمینال برق یا کانکتور یک قطعه الکتریکی است که برای اتصال و انتقال جریان الکتریکی بین دو یا چند سیم استفاده می‌شود. این قطعه معمولاً شامل یک محفظه برای نگهداری سیم‌ها و اتصال آنها به یکدیگر است. در صنایع مختلف از ترمینال‌ها برای اتصال سیم‌ها به دستگاه‌ها، ماشین‌آلات و تجهیزات الکتریکی استفاده می‌شود. این اتصالات باید محکم و ایمن باشند تا از ایجاد خطراتی مانند آتش سوزی جلوگیری شود. به طور مثال از ترمینال برق خانگی، به منظور اتصال سیم‌های برقی به لامپ‌ها، پریزها، دکل‌ها و سایر وسایل الکتریکی استفاده می‌شود؛ همچنین ترمینال برق صنعتی در صنعت خودروسازی، برای اتصال برقی سیم‌ها به اجزای مختلف خودروها مورد استفاده قرار می گیرد. ترمینال برق صنعتی، جریان برق را بدون گرم شدن از خود عبور می‌دهد و در نتیجه سبب جلوگیری از وقوع حوادثی مانند برق‌گرفتگی و یا آتش سوزی می‌شود. به طور کلی انواع مختلفی از ترمینال در صنعت و ساختمان استفاده می‌شود، که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم پرداخت.

ترمینال ها در صنایع یکی از پارکابرد ترین قطعات محسوب می شوند

انواع ترمینال های برق صنعتی

همان طور که اشاره شد در صنایع مختلف، انواع مختلفی از ترمینال‌ها برای اتصالات الکتریکی استفاده می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ و کاربرد خاص خود را دارند. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید انواع ترمینال برق صنعتی با کارشناسان ما در تهران رعد تماس بگیرید. در ادامه با انواع ترمینال در صنعت آشنا می شویم.

ترمینال ریلی

همه چیز درباره ی ترمینال ریلی و انواع آن

ترمینال ریلی یکی از انواع ترمینال در صنعت می باشد که معمولا در تابلو های برق استفاده می شود. برای گرفتن انشعاب از تابلو برق، می‌توان از ترمینال ریلی استفاده نمود. ترمینال ریلی همان گونه که از نامش مشخص است بر حسب تعداد نیاز به صورت کشویی در کنار هم قرار گرفته و مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ویژگی ترمینال برق ریلی، به دلیل طراحی مدولار آن‌ها است. به همین دلیل اضافه کردن و یا کم کردن آن‌ها بر روی ریل به صورت کشویی امکان پذیر است. این نوع ترمینال برق نیز انواع مختلفی دارد که هر کدام برای کاربرد متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از انواع ترمینال برق ریلی می‌توان به ترمینال ارت، ترمینال برق فشاری، ترمینال شمش خور و غیره اشاره کرد.

انواع مختلف ترمینال ریلی:

  • ترمینال ارت
  • ترمینال شمش خور
  • ترمینال فشاری
  • ترمینال دو طبقه
  • ترمینال سه طبقه
  • ترمینال فیوز خور
  • ترمینال ریلی از نوع ارت

ترمینال‌ فشاری

ترمینال فشاری و انواع آن هرکدام چه کاربردی دارند؟

ترمینال فشاری یا push in یکی دیگر از انواع ترمینال در صنعت است که وظیفه ی آن اتصال سیم های قدرت و فرمان تابلو های برق می باشد. ترمینال های فشاری علاوه بر ثابت نگه داشتن مقاومت جریان برق، در افزایش طول عمر سیم ها نیز نقش اساسی دارند که این قابلیت از چسب های برق ساخته نیست. همچنین ترمینال فشاری دارای گیره و فنر داخلی است و برای اتصال حرفه ای، سریع و آسان بسیار پرکاربرد است، زیرا تنها با فشار انگشت امکان اتصال دو یا چند سیم به یکدیگر فراهم می شود. این نوع ترمینال‌ها با فشردن سیم‌ها با استفاده از ابزارهای خاص اتصال برق را فراهم می‌کنند. این قطعات برای اتصالاتی با حجم بالا و تعداد زیاد سیم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

ترمینال‌ پیچی

ترمینال پیچی در انواع مدل ها با قیمتی باورنکردنی از ما بخواهید

ترمینال پیچی از انواع دیگر ترمینال در صنعت است که برای اتصال دو یا چند رشته سیم به یکدیگر و نیز گرفتن انشعاب از آنها مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع ترمینال ها ابزار هایی هستند که برای ایجاد نظم و ایمنی بیشتر در اتصالات الکتریکی به کار می روند؛ به این صورت که برای محکم کردن اتصالات باید ترمینال پیچی بسته و برای شل کردن اتصالات باید ترمینال پیچی باز شود . ترمینال ها جریان برق را بدون گرم شدن عبور داده و از بروز اتفاقاتی مانند برق گرفتگی، آتش سوزی و… جلوگیری می کنند . این نوع ترمینال‌ها با استفاده از پیچ‌ها برای فشردن سیم‌ها بین دو قسمت فلزی به کار می‌روند و برای اتصالات متوسط و سنگین در بسیاری از کاربری های صنعتی استفاده می‌شوند. به طور خلاصه می توان گفت ترمینال پیچی جایگزین نوار چسب برق جهت عایق کاری و اتصال چند سیم با یکدیگر و همچنین ایجاد اتصالی محکم بین چندین سیم بدون استفاده از سرسیم و دیگر تجهیزات مرتبط می باشد.

 

ترمینال شاخه‌ای

ترمینال شاخه ای چیست و چه انواعی دارد؟

ترمینال شاخه‌ای که به آن ترمینال برق بین راهی نیز گفته می‌شود از انواع ترمینال در صنعت است که انتخاب مناسبی برای اتصال محکم و استاندارد بین دو سیم می باشد. ترمینال‌های شاخه‌ای جهت افزایش طول سیم‌ها بهره‌برداري می‌شوند. این قطعات، اندازه و سایز‌های مختلفی دارند و برای انشعاب گیری از سیم‌های مختلف استفاده می‌شوند. ترمینال شاخه‌ای یک سلول ورودی و یک سلول خروجی دارد. سیم‌های ورودی و خروجی به واسطه‌ی بستن سیم گیر‌های پیچی موجود در بدنه عایق ترمینال به هم متصل می‌شوند. این نوع اتصال به صورت موقت است و از این ترمینال شاخه‌ای می‌توان به دفعات زیاد استفاده نمود. شاخه‌های این ترمینال معمولا ۱۲ عدد است که به راحتی می توانند از هم جدا ‌شوند. امروزه ترمینال برق شاخه‌ای جای خود را به ترمینال‌های پیچی داده اند. ترمینال پیچی نسبت به شاخه‌ای مزایای بیشتری دارد. از مزایای ترمینال پیچی می‌توان به قیمت مناسب، نصب آسان و سریع، امکان نصب چند سیم به یکدیگر به صورت همزمان و غیره اشاره کرد.

انواع ترمینال ها را با بهترین کیفیت از ما بخواهید

سخن پایانی

در این مقاله از تهران رعد، با انواع ترمینال در صنعت آشنا شدیم و انواع، ویژگی و کاربردهای مختلف آن را بررسی کردیم. ترمینال های برق از مهم‌ترین تجهیزات الکتریکی محسوب می شوند. از آنجایی که تنوع مدل‌ها، برندها و کاربرد های این وسیله الکتریکی بسیار زیاد می باشد؛ آشنایی با انواع مختلف ترمینال در صنعت و کاربرد هریک امری ضروری می باشد.

در آخر اگر قصد تعویض و یا خرید یک ترمینال برق باکیفیت را دارید، پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات و خرید ترمینال رعد به سایت تهران رعد مراجعه کرده و به راحتی خرید خود را به ثبت برسانید. توجه داشته باشید که کلیه محصولات تهران رعد دارای گارانتی 18 ماهه می باشند. همچنین نمایندگی رعد در لاله زار تهران، علاوه‌ بر ارائه محصولات رعد با بالاترین کیفیت و بهترین قیمت به مشتریان خود، از ضمانت اصالت کالا برای تمامی محصولات، تیم فروش با تجربه و همچنین پشتیبانی حرفه ای نیز برخوردار می باشد.

سوالات متداول

  1. انواع ترمینال ریلی چیست؟

از انواع ترمینال برق ریلی می‌توان به ترمینال ارت، ترمینال برق فشاری، ترمینال شمش خور، فیوز خور، ترمینال دوطبقه و غیره اشاره کرد.

  1. تفاوت ترمینال پیچی و شاخه ای چیست؟

ترمینال پیچی یک عایق شیار دار است که این شیار ها اصطکاک بین سیم و ترمینال را افزایش داده و باعث راحت پیچ خوردن سیم در ترمینال شده و در نهایت اتصال استاندارد و محکمی را ایجاد می کنند. ترمینال های پیچی از ترمینال های شاخه ای ارزان تر هستند و نصب راحت تری دارند.

  • tehran1981raad
  • خرداد 12, 1403
  • 120 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!